5 år vi aldrig glemmer

Skrevet den

Tirsdag aften d. 9. april holder vi igen åbent i Strøjer Samlingen.

Denne aften sættes fokus på de voldsomme begivenheder for 73 år siden, da Danmark blev rendt over ende, men også de glædelige dage 5 år senere, hvor Danmark atter blev frit.

Det er faktisk ikke længere siden, end at vores forældre eller bedsteforældre kan huske krigen. Alle blev berørt af oplevelserne under anden verdenskrig. Der var endeløse restriktioner, fremtiden var uvis, der var vold, der var terror. Derfor blev befrielsen 5 år senere den store forløsning.

 ”Markering af historiske begivenheder er en af hjørnestenene i Strøjer Samlingen. Vi vil gerne markere og huske de folk, som gjorde en stor indsats for landet – og samtidig kæde det sammen med vore dages alvorlige oplevelser, hvor unge mennesker også gør en stor indsats ude i verden.”

– siger Jørgen Strøjer, som tydeligt husker hans fars beretninger om problemerne med teglværksdrift under krigen.

 I Strøjer Samlingen har vi 2 af de mest historiske biler, fra perioden under Anden Verdenskrig:

Kong Christian d. X´s. Cadillac og den Humber, som kørte Montgomery i sit triumftog igennem København efter befrielsen. Samtidig kan vi fremvise helt unikke filmklip fra tiden og levende berette om de 5 år.   

Kom og oplev F-16 jagerpilot Peter Borre fortælle om livet som jagerpilot i det Danske Flyvevåben. 

Peter Borre, der er født og opvokset i Assens, fik sin drengedrøm opfyldt, da han startede som pilotaspirant i 1995. 

Først 5 år senere efter sergentskole, officer skole og næsten 2 år med intensiv flyvetræning i Danmark og senere USA, blev den første flyvetur i en F-16 en realitet.

Peter Borre har siden den dag fløjet næsten 2.000 timer i F-16, og har deltaget i mange konflikter og krige – senest i krigen i Libyen i 2011. 

Peter Borre vil fortælle om adrenalinsuset og om de fysiske kræfter en jagerpilot udsættes for, når de 120.000 hestekræfter bliver sluppet løs.

Velkommen til en spændende aften!